Lateks ležišče

Lateks ležišče – najboljša izbira za vašo spalnico

Lateks ležišče

Ležišča narejena iz lateksa postajajo vse bolj popularna po celotnem svetu. Mogoče se sprašujete kako ležišče iz lateksa sploh izgleda in kako lahko izboljša kvaliteto vašega spanja. Potem berite naprej.

Kaj sploh je lateks?

Lateks je povsem naraven material, ki je pridelan iz soka kavčukovega drevesa (Hevea brasiliensis). Najbolj pomembna lastnost lateksa je njegova elastičnost in prožnost. Ta elastičnost je tudi glavni razlog, da se ležišče iz lateksa prijetno in udobno prilagodi obliki vašega telesa. Posamezniki, ki so preizkusili ležišče iz lateksa, govorijo o čudovitem mehkem občutku na prvi dotik. Vendar pa ležišče v globini otrdi in tako nudi podporo celotnemu telesu. Nikakršno presenečenje ni, da veliko število ljudi, ki trpijo z boleznimi mišično-skeletnega sistema, kot so na primer kronične bolečine v hrbtu ali skolioza, najdejo olajšanje v spanju na ležišču iz lateksa.

Sok kavčukovega drevesa

Prednosti in koristi ležišča iz lateksa

Ležišče iz lateksa ima številne prednosti in koristi, ki omogočajo visoko kakovost spanja. Te številne prednosti tudi pojasnjujejo hitro naraščujočo priljubljenost ležišča iz lateksa po celem svetu.

- Ležišče iz lateksa ponuja edinstveno ravnovesje med mehkim udobjem in trdno podporo vaši hrbtenici.

- Vzmetnica iz lateksa je naravno odporna proti pršicam, glivicam in bakterijam. Tako ni potrebe po dodajanju različnih kemikalij za dosego te odpornosti.

- Ležišče iz lateksa ponuja odlično kroženje zraka okoli vašega telesa. To kroženje zraka je posledica naravne strukture lateksa, ki je zgrajen iz številnih odprtih celic, in luknjičastega vzorca, ki se uporablja med samo proizvodnjo lateksa. S tem vzorcem proizvodnje se doseže dobro prezračevanje in dihanje lateksa. Vse skupaj pa pripomore k udobni temperaturi za spanje. To pa je še posebej pomembno v vročih in vlažnih podnebjih.

- Ležišče iz lateksa ima odlične lastnosti distribucije pritiska. Zato je mnogokrat priporočeno s strani zdravstvenih delavcev, kot so na primer kiropraktiki, fizioterapevti in specialisti za osteopatijo. To superiorno prenašanje telesne teže in pritiska je odličen način boja proti bolečinam v mišicah in kosteh. Še ena prednost odlične distribucije pritiska je slabo prenašanje gibanja. Tako ob spanju na vzmetnici iz lateksa ne boste čutili nočnih premikov vašega partnerja.

- Na koncu pa je še potrebno omeniti, da so vzmetnice iz lateksa ene izmed najbolj vzdržljivih in trpežnih vzmetnic na tržišču. Če že razmišljate o nakupu novega ležišča, je smiselno, da kupite vzmetnico, ki jo boste lahko uporabljali še dolgo časa.

Kakšne vrste ležišč iz lateksa poznamo in katero je pravo zame?

Na tržišču je veliko vrst ležišč iz lateksa. Lahko pa jih razdelimo v naslednje glavne skupine:

- Ležišča iz naravnega lateksa
- Ležišča iz mešanice naravnega in sintetičnega lateksa
- Ležišča iz samega lateksa
- Ležišča iz mešanice lateksa in drugih snovi

Obstajata pa še dve vrsti same pridelave lateksa. Ta dva procesa izdelave lateksa se imenujeta Dunlop in Talalay.

Podrobna analiza vseh teh skupin ležišč iz lateksa in še dveh proizvodnih procesov bi nam lahko vzela veliko časa in energije. Zato omenimo samo nekaj splošnih smernic, ki jih moramo upoštevati pri nakupu ležišča iz lateksa.

Najboljša možnost je seveda nakup ležišča iz povsem naravnega lateksa. To je še posebej res, če verjamete v nakup izdelkov, ki so narejeni iz izključno naravnih snovi. To pa še vedno ne pomeni, da so vzmetnice narejene iz mešanice naravnega in sintetičnega lateksa slabše kvalitete. Nekateri vodilni proizvajalci ležišč iz lateksa izdelujejo vzmetnice iz mešanice sintetičnega in naravnega lateksa prav z namenom, da izdelajo ležišče, ki je perfektna mešanica udobja in podpore. Ko kupujete ležišče iz naravnega ali sintetičnega lateksa, morate biti predvsem pozorni, da je bilo ležišče strogo testirano in je doseglo standarde enega izmed mednarodnih certifikatov kvalitete, kot so Oeko Tex, Eurolatex, LGA in Morton Thiokol. Ti certifikati potrjujejo, da se jedro iz lateksa odlikuje po elastičnosti, vzdržljivosti in ne vsebuje škodljivih snovi.

Podobno je z izbiro med ležiščem iz samega lateksa ali ležiščem, ki vsebuje tudi druge snovi. Boljša možnost je seveda ležišče iz samega lateksa. To pa je predvsem zato, ker med druge snovi ponavadi spada predvsem poliuretanska pena, ki je večkrat del jedra vzmetnice. Ta pena seveda ni naravna in večkrat tudi izpušča plin ali oddaja neprijeten vonj. Ležišče iz čistega lateksa pa prinaša vse prednosti in koristi, ki smo jih že našteli.

Dunlop in Talalay procesa sta dva različna načina obdelave surovega lateksa med samo proizvodnjo ležišča iz lateksa. V tem primeru ni boljšega oziroma slabšega načina obdelave surovega lateksa. Drugačna metoda obdelave lateksa pomeni samo to, da ima končano ležišče rahlo drugačne lastnosti, kot pa ležišče, ki je bilo narejeno na drug način. Obstaja pa ena razlika med ležišči, ki so narejeni po teh dveh različnih metodah in ki jo kot bodoči kupec ležišča iz lateksa morate poznati. To pa je, da so ležišča narejena po Dunlopovem procesu obdelave lateksa ponavadi bolj trda kot pa ležišča, ki so proizvedena iz lateksa, ki je bil obdelan na način Talalay. Tu seveda ni pravilne ali napačne izbire. Vprašanje je samo, kaj vam kot kupce najbolj odgovarja in na kakšnem ležišču se najboljše naspite.

Refluks - Vzdignite vzglavje vaše postelje

Kako sem lahko prepričan, da bom našel perfektno ležišče iz lateksa?

Mogoče se vam po branju o vseh prednostih in o vrstah ležišč iz lateksa, izbira pravega ležišča za vas zdi težka in komplicirana vendar brez skrbi. Ležišče Dreamvano je je izdelano iz 7 conskega naravnega lateksa in je plod večletnih testiranj. Narejeno je tako, da ustreza 95% uporabnikom. 

Ni važno ali potrebujete novo ležišče, iščete olajšanje za vaše bolečine v hrbtu ali pa želite izboljšati vaše splošno dobro počutje. Ležišče Dreamvano iz naravnaga 7 conskega lateksa bo poskrbelo in izboljšalo kvaliteto vašega spanja ter osvežilo vaše življenje. 

Spanje pod naklonom fizikalno prepreči izlivanje želodčne tekočine nazaj po požiralniku. Prav zato medicinski strokovnjaki iz Harvarda in Stanforda priporočajo spanje pod naklonom. Dreamvano je prvo ležišče na svetu razvito za spanje pod naklonom.

Tags: No tags

Dodaj komentar

Vaš e-mail naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z zvezdico *